Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park

Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi, Dubaj a Safari Park
Destinácia: SAE
Kód zájazdu: 1337305
Cena od: 1 099 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

03.06.2024 5 dní First Minute 1 109 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2024 5 dní First Minute 1 099 € +0 € odlet: Budapešť letecká
03.06.2024 8 dní First Minute 1 169 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2024 8 dní First Minute 1 199 € +0 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet do Abu Dhabi.
Po prílete nasleduje transfer do hotela, ubytovanie a voľný program.


2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Veľká mešita Sheikh-a Zayed-a - prehliadka najväčšej mešity v Emirátoch a jednej z najväčších na svete Vás zaujme čisto bielym mramorom, najväčším kobercom v mešite na svete, nádherným zdobením,krištáľovými lustrami ... Skrátka úchvatný zážitok, ktorý nemožno pri návšteve Abu Dhabi vynechať (vstup zdarma)
Capital Gate - pri ceste do centra Abu Dhabi prejdeme okolo budovy Capital Gate, ktorá je známa pod menom šikmá veža v Abu Dhabi. Pýši sa titulom najnaklonenejšej budovy postavenej človekom.
Quasr al Watan - prezidentský palác je oficiálnym miestom zasadnutia Kabinetu a Najvyššej Rady S.A.E., Rady Spolupráca v zálive a Arabskej Ligy. Bohato zdobené interiéry Vás ohromia a zanechajú dlho v úžase. Navštívite miestnosti, kde sú vystavené prezidentské dary, Veľká sála, knižnicu, banketná sála a ďalšie. (vstup je v cene zájazdu)
Emirates Palace - cestou pôjdeme okolo Emirates Palace, jedného z najkrajších a najluxusnejších hotelov sveta.
Heritage Village - reštaurovanú rybársku dedinu s pôvodnými domami. V Heritage Village sa Vám naskytne krásny výhľad na panorámu Abu Dhabí.
Etihad Tower - od prezidentského paláca je krásna vyhliadka na moderné veže Etihad Towers, v ktorých sa okrem kancelárií a bytov nachádza aj hotel Hilton vrátane reštaurácie s panoramatickým výhľadom na mesto z výšky 300 m nad zemou.
Louvre Abu Dhabi - milovníkov umenia určite zaujme návšteva pobočka slávneho múzeá Louvre. V klasickej prehliadke mesta sa počíta iba s krátkou zastávkou.
NOVINKA - hinduistický chrám BAPS Hindu Mandir Abu Dhabi v SAE je tradičný hinduistický mandir postavený BAPS Swaminarayan Sanstha. Toto je prvý tradičný hinduistický mandir v Abú Zabí, inšpirovaný Pramukhom Swamim Maharajom (1921–2016) a zasvätený Mahantom Swamim Maharajom 14. februára 2024. V roku 1997 si Pramukh Swami Maharaj predstavil mandir v Abu Dhabi. V auguste 2015 vláda SAE oznámila, že poskytne pozemok pre mandir. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, korunný princ z Abu Dhabi, daroval 27 akrov pôdy pre výstavbu. V septembri 2019 získal mandir právny štatút a v decembri 2019 sa začala výstavba. Mandir je vyrobený z ružového pieskovca zo severného Rádžasthánu a mramoru z Talianska. Mandir je vysoký 108 stôp, má 262 stôp na dĺžku a 180 stôp na šírku. Viac ako 200 dobrovoľníkov zo Spojených arabských emirátov, Afriky, Spojeného kráľovstva, Spojených štátov amerických, Indie a ďalších krajín Perzského zálivu venovalo výstavbe viac ako 690 000 hodín. Toto je prvý hinduistický kamenný mandir, ktorý počas procesu výstavby prešiel kompletným digitálnym modelovaním a seizmickými simuláciami.
Mandir je symbolom medzináboženskej harmónie a predstavuje dobré vzťahy medzi Spojenými arabskými emirátmi a Indiou na podporu porozumenia, prijatia a jednoty medzi ľuďmi rôzneho náboženského pôvodu. V súlade s tým rezby mandirov zahŕňajú nielen príbehy z Rámájany, Šivy Purány, Bhágavatamu, Mahábháraty a životov hinduistických postáv, ale aj príbehy z arabských, egyptských, mezopotámskych, indiánskych a iných civilizácií. Súčasťou komplexu mandir je tradičný hinduistický mandir, návštevnícke centrum, modlitebne, výstavy, vzdelávacie priestory, športový areál pre deti, tematické záhrady, vodné prvky, food court a obchod s knihami a darčekmi. Zrod chrámu si môžete pozrieť aj na:
Po skončení programu v Abu Dhabi nasleduje transfer do Dubaja, ubytovanie a voľný večerný program.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Dubai Marina - moderná mestská štvrť postavená okolo umelej zátoky s prístaviskom jácht a najvyššími rezidenčnými budovami sveta. Okolo Dubai Marina budeme prechádzať cestou z palmového ostrova. Krásny výhľad na celú marínu sa nám naskytne z Blue Water Island.
Dubai Ain, Blue Water Island - prejdeme sa po umelom ostrove Blue Water Island, na ktorom sa týči najvyšší ruský bicykel sveta Dubai Ain s úctyhodnou výškou 210 m. Z nábrežia sa nám vynorí krásny výhľad na panorámu Dubaja.
Palmový ostrov, Hotel Atlantis - ďalšia ikonická stavba Dubaja, Hotel Atlantis, sa nachádza na vlnolamu obopínajúcim Palmový ostrov. Ostrov drží ďalšie „NAJ“ a to najväčší vybudovaný umelý ostrov na svete. Najkrajšie snímky tejto ikonickej budovy sú zo samotného konca „Palmy“
Burj al Arab a Souk Madinat - Souk Madinat je právom prezývaný „Benátky Dubaja“. Moderná tržnica v tradičnom starom štýle ponúka množstvo suvenírov pre Vašich blízkych a úžasný výhľad na najluxusnejší hotel sveta Burj al Arab, čiže „Veža Arabov“.
Sheikh Zayed Road a Dubai Frame - diaľnica Sheikh-a Zayeda je najznámejšou šesťprúdovou tepnou mesta. Prejdeme medzi výškovými budovami okolo Múzeá budúcnosti v blízkosti známych Emirates Towers, aj finančného a obchodného centra Dubaja. Krátko zastavíme na foto najväčšieho rámu obrazu na svete - Dubai Frame.
Pevnosť al Fahidi, Dubai Museum - cestou do starého mesta budeme míňať pevnosť Al Fahidi, ktorá je najstaršou zachovanou budovou v Dubaji. Bola postavená v r. 1787 Angličanmi na obranu mesta a po zjednotenie Emirátov v r. 1971 tu bolo vybudované Dubajské múzeum. Kultúrna pamiatka.
Dubai Creek - dubajská zátoka bola dôležitým prístaviskom obchodných lodí v dobách pred objavením ropy, kedy sa aktívne obchodovalo so zlatom, korením a perlami. Stále tu medzi brehy funguje pôvodná doprava, pramica zvaná „abra“. Tá nás dopraví do štvrte Deira, kde sa nachádza známe trhovisko.
Trh so zlatom a korením - viete, kde je najväčší zlatý prsteň na svete? My Vám ho ukážeme. Na Zlatom trhu môžete nakúpiť zlato za bezkonkurenčné ceny, pretože tu môžete o cene zjednávať. To isté platí o trhu s korením aj látkami. Vyskúšajte svoje umenie obchodníka a odvezte si domov krásu a vôňu orientu.
Burj Khalifa a Dubai Mall - kto bol v Dubaji a nenavštívil najvyššiu budovu sveta Burj Khalifu, Dubajskú fontánu a Dubaj mall, ako by tu nikdy nebol. To najlepšie vždy patrí nakoniec.
Po skončení programu v Dubaji nasleduje transfer do hotela v Dubaji, ubytovanie a voľný večerný program.


4.deň
Raňajky v hoteli, individuálny odchod na program.
Dnes na Vás čaká nezabudnuteľný Dubai Safari Park.
Ste pripravení na nezabudnuteľné divoké dobrodružstvo? Rezervujte si tento lístok a navštívte dubajský Safari Park, v ktorom žije viac ako 3 000 zvierat z celého sveta. V tomto parku budete mať možnosť vidieť zblízka jedinečné zvieratá vrátane levov, slonov, žiráf, nosorožcov a hrochov.
Park je rozdelený na niekoľko rôznych zón, z ktorých každá predstavuje iný ekosystém. Budete sa môcť prejsť africkou a ázijskou dedinou alebo zažiť dokonalú arabskú púštnu safari dedinu. Verte nám, dubajský Safari Park je viac než len obyčajná zoologická záhrada - je to miesto, kde sa môžete dozvedieť viac o význame ochrany prírody a dobrých životných podmienkach zvierat!
V cene je zahrnuté:
Celodenný vstup do Dubai Safari Park
Neobmedzená preprava po parku
Arabian Desert Safari (10 minútová jazda na elektrických vozidlách)
Live Shows v parku
Detská Kids Farm
V cene nie je zahrnuté:
Stravovanie a nápoje v parku
Transfer hotel - Dubai Safari Park - hotel - sprievodkyňa Vám odporučí čas a spôsob prepravy do parku. Čas vstupu a odchodu si takto klient určuje individuálne podľa záujmu
Sprievodca počas návštevy parku
Po skončení programu v Dubaji nasleduje individuálny transfer do hotela v Dubaji, ubytovanie a voľný večerný program.


5.deň
Pri pobyte na 5 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.
Pri pobyte na 8 dní: Voľný program v Dubaji.


6.-7.deň
Voľný program v Dubaji.


8.deň
Pri pobyte na 8 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,18 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,71 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor