Bavorsko - zámky a hory

, autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Neuschwanstein , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Konigsee , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Linderhof , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Herrenchiemsee , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Neuschwanstein , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Orlie hniezdo , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Linderhof , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Hohenschwangau , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Herrenchiemsee , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Hohenschwangau , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Linderhof , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Berchtesgaden , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Linderhof , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Orlie hniezdo , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, Orlie hniezdo , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, mapa , autobusový poznávací zájazd, Bavorsko - zámky a hory, leták
Destinácia: Nemecko, Bavorsko
Kód zájazdu: 1266112
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Línia zájazdu kopíruje reťaz nádherných horských zámkov na juhu Nemecka. Najväčším lákadlom je zámok Neuschwanstein, ktorý inšpiroval autorov Popoluškinho zámku v štúdiách Disney. Okrem neho ale čaká na cestovateľov aj kráľovské jazero Königssee, malebný zámok Linderhof, či plavba po Bavorskom mori.

Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky

Berchtesgaden - Königssee - Ettal - Linderhof - Garmisch-Partenkirchen - Hohenschwangau - Neuschwanstein - Herrenchiemsee




Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, popoludní príchod do Berchtesgadenu - Kehlsteinu, odkiaľ sa miestnym autobusom a výťahom presunieme na vrchol známeho Hitlerovho Orlieho hniezda - pevnosti Kehlsteinhaus, ktorá bola Hitlerovým letným sídlom a vybudovaná je vo výške 1800 m. Neslávne známy Adolf Hitler ho dostal do daru k jeho päťdesiatym narodeninám. Jeho výstavbu zvládli architekti, odborníci a robotníci za neuveriteľných 13 mesiacov. Dnes ponúka návštevníkom nezabudnuteľný výhľad na mohutné alpské štíty. Presun k neďalekému jazeru Königssee, ktoré patrí medzi najčistejšie a najhlbšie v Európe. Jazero vytvorené ľadovcom mnohí prirovnávajú jeho krásou k nórskym fjordom. Individuálne voľno. Ubytovanie a nocľah. 

2. deň - raňajky, transfer k benediktínskemu kláštoru Ettal v údolí rieky Ammer, známemu najmä vďaka barokovému kostolu Nanebovzatia Panny Márie. Transfer a návšteva romantického neorokokového zámku Linderhof, obklopeného prekrásnou záhradou s fontánami. Zámok bol postavený pod lipou, ktorá má dnes už vyše 300 rokov. Zo zámkov Ľudovíta II. je síce najmenší, ale najobľúbenejší spomedzi všetkých zámkov „Kráľa snov“. Zastávka v Garmisch-Partenkirchene - známe alpské stredisko ležiace pod najvyšším vrcholom Nemecka Zugspitze. Možnosť návštevy olympijského štadióna, skokanských mostíkov, prechádzka tiesňavou Partnachtsklamm. Ubytovanie a nocľah.

3. deň - raňajky, návšteva najkrajších a najnavštevovanejších zámkov Bavorska z 19. storočia - novogotického zámku Hohenschwangau - pôvodne letné sídlo, neskôr lovecký zámok a rozprávkového zámku Neuschwanstein , postaveného na skalnom útese s nádherným výhľadom na úpätie Álp. Zámok Neuschwanstein predstavuje poctu germánskym rytierom, ktorých príbehy kráľa Ľudovíta II. fascinovali počas celého života a jeho výstavba „zhltla“ viac ako stodvadsať miliónov amerických dolárov. Sám kráľ sa dokončenia zámku nedožil. Pokračovanie ku kostolu Wieskirche, ktorý je zaradený k významným rokokovým stavbám (UNESCO). Ubytovanie a nocľah.

4. deň - raňajky, odchod k tretiemu najväčšiemu jazeru Nemecka - Chiemsee (Bavorské more), krátka plavba na ostrov Herreninsel, na ktorom je postavený zámok Herrenchiemsee. Inšpiráciou pri výstavbe zámku bolo francúzske Versailles. Prehliadka zámku, ktorý obklopujú krásne francúzske záhrady a jeho komnaty sú plné prepychu. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko, príchod v neskorých večerných hodinách. 





V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc), palivový a emisný príplatok 5 EUR. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 85 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 120 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 130 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Orlie hniezdo | Linderhof | Neuschwanstein | Herreninsel

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor