Nezabudnuteľný taliansky relax - Gargano, Vieste

Destinácia: Taliansko, Apúlia (Puglia), Vieste
Kód zájazdu: 1240989
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

piesočnatá pláž bazén

Ste pripravení vybrať sa  na jednu zo svojich najúžasnejších ciest? Neradi šoférujete dlhé cesty autom a necháte sa radšej viezť a sprevádzať? Juh  Talianska vás vždy lákal  a radi by ste sa s ním zoznámili? Chcete spoznať nové veci, ste otvorení skvelým zážitkom, dokonalému relaxu pri mori ? Ak ste si aspoň na jednu z otázok odpovedali ÁNO, tak ste tu správne.
Krásne piesočnaté pláže a blankytne modré more, pravé gurmánske špeciality, najlepšie vína, ktoré možno ochutnáte po prvýkrát v spojení s úžasným prímorským letoviskom. Objavte  autentickú atmosféru oblasti Puglia, Talianmi vyhľadávaného letoviska Gargano. Nechajte doma všetky starosti a vyrazte s nami nielen za leňošením a oddychom, ale aj za objavovaním nových miest a zážitkov. Vaša úloha je oddychovať, naša postarať sa o vás.  Užite si zájazd pre ľudí, ktorí chcú od dovolenky viac.

Program zájazdu:
1. deň
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Večer príchod na miesto ubytovania v okolí Benátok. Večera. Prenocovanie.

2. deň
raňajky. Pokračovanie v ceste do Gargána. Príchod v neskorých popoludňajších hodinách. Večera. Ubytovanie.

3. - 9. deň
Ubytovanie. Raňajky a večere.

10. deň
Príchod na Slovensko v poludňajších hodinách.


Bohatý základný programu ďalej zahŕňa napr.:
- návštevu prímorského mestečka Vieste, 1km vzdialeného od nášho letoviska. Spolu so sprievodcom sa prejdeme úzkymi kamennými uličkami a námestiami, pozrieme si najznámejšie pamiatky, navštívime rybí trh, vychutnáme si pravú taliansku kávu a nasajeme atmosféru tohto typického starobylého rybárskeho a vinárskeho mestečka. Katedrála sv. Márie, schody lásky, monolit Pizzomuno, Trabucco di Punta San Francesco, maják Faro di Vieste už vám viac nebudú neznáme.
- príjemným spestrením je návšteva na typický taliansky trh – mercato Vieste, kde v autentickej atmosfére objavíte množstvo originálneho talianskeho tovaru od topánok, oblečenia, doplnkov, bižutérie cez milé spomienkové predmety po ovocie, zeleninu, syry, olivový olej, cestoviny a korenie.
- ako prekvapenie sme pre vás pripravili rýchlo-kurz talianskeho jazyka. Počas cesty autobusom si osvojíte základné slová a frázy s možnosťou ďalšieho online štúdia po návrate domov. Vystúpite v letovisku a už sa nestratíte.
- Kto je naozajstný gurmán, ten sa môže zúčastniť miniškoly talianskej kuchyne – naučíme sa pripravovať niečo jednoduché z čerstvých lokálnych surovín.

V rámci fakultatívnych výletov pre vás organizujeme:
návštevu lokálneho výrobcu vín s možnosť ochutnať typické gastronomické špeciality a vynikajúce svetoznáme vína z oblasti Puglie, ktoré vám pohladia chuťové poháriky. Nikto nepochybuje o tom, že najlepšie Soave, Primitivo či Negroamaro pochádzajú práve odtiaľto. A to všetko s prekladom nášho sprievodcu, keďže o zaujímavé informácie ohľadom výroby vína a jeho odrôd nebude núdza.
San Giovanni rotondo – vnútrozemské mestečko a pútnicke miesto tejto oblasti pod horou Monte Calvo a jej veľkých svätcov – Pátra Pia a Antona Paduánskeho či Monte Sant Angelo – návšteva typickej “bielej” horskej terasovitej dedinky vo výške až 800 m.n.m. - dedinky plnej bielych kamenných domov, štýlových reštaurácií s možnosťou návštevy svätyne vysekanej do skaly známej zjavením archanjela Michala sú nezabudnuteľným zážitkom.  Min. počet 14 ľudí.
Čo určite nemôžete vynechať je návšteva Tremitských ostrovov. Vychutnajte si slnko and hlavou a vietor vo vlasoch počas poldennej plavby odhaľujúcej prírodné krásy a históriu týchto jedinečných ostrovov. Opátstvo a kostol sv. Kataríny z 11 storočia na ostrove San Nicola, alebo krásne  pobrežné jaskyne (grotte) ostrova San Domino a skryté útulné pláže s možnosťou kúpania vám učarujú
Caprara je tretí, neobývaný ostrov. Inak sa mu hovorí aj Capraia a to podľa veľkého výskytu capper (rastlín), ktorých plody kapary všetci poznáme.


Stravovanie:
Polpenzia
Raňajky – rozšírené kontinentálne v reštaurácii v areáli komplexu
Večera – výber z menu pozostávajúceho z 3 chodov = prvý chod – cestoviny alebo polievka, druhý chod – mäso s prílohou, tretí chod -ovocie alebo dezert
Strava začína večerou a končí raňajkami


Doprava:
klimatizovaným LUX busom s WC, TV, príslušenstvom


V cene zájazdu:
1x ubytovanie v dvojlôžkovej izbe cestou do Talianska v okolí Benátok
7x ubytovanie v apartmánoch s dvoma spálňami, v obľúbenom prímorskom rezorte, ponúkajúcom okrem priezračného mora a upravených piesočnatých pláží aj bazény s lehátkami a slnečníkmi, obľúbenou talianskou reštauráciou s barom, či športovým zázemím
polpenzia,
doprava,
záverečné upratovanie,
spotreba energií,
2 sprievodcovia,
minikurz talianskeho jazyka a možnosť naučiť sa pripraviť typickú taliansku špecialitu.

V cene nie je zahrnuté:
fakultatívne výlety
pobytová taxa 2,50 EUR/os./deň
cestovné poistenie UNION za 25 EUR/osoba
vratná kaucia 100 EUR
posteľná bielizeň (možno priviesť vlastnú alebo zapožičať za poplatok 12,- EUR /potrebné nahlásiť vopred/.

Vieste

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor