Orlie hniezdo

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1305994
Cena od: 328,50 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.05.2024 3 dni Last Minute 329 € +0 € autobusová
14.06.2024 3 dni First Minute 329 € +0 € autobusová
16.08.2024 3 dni First Minute 328,50 € +0 € autobusová
06.09.2024 3 dni First Minute 328,50 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
3-dňový autokarový zájazd

Perex:
Nechajte sa okúzliť národným parkom Berchtesgaden s horskou cestou a Orlím hniezdom, ktoré síce spojené s Hitlerom, vôbec neznižuje veľkoleposť výhľadu. Ponorte sa do Mozartovho sveta v historickom Salzburgu, ktoré má nielen očarujúcu noblesnú atmosféru, ale vyniká aj delikátnou čokoládou. Čaká vás aj návšteva mestečka Hallein, soľných baní (Salzwelten) a pevnosť Hohenwerfen s výhľadom na údolie Salzach.


Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy o 06:45 hod.), príchod do Salzburgu (UNESCO), rodiska jedného z najväčších fenoménov klasickej hudby, W.A. Mozarta. Miestna sprievodkyňa nám vyrozpráva príbeh tohto velikána, dozvieme sa, kde žil, býval, komponoval či stretával sa s priateľmi a popíjal kávu. Salzburg však nie je len hudba a Mozart. Je to aj mesto s unikátnou barokovou architektúrou, mesto prekrásnych palácov, kostolov a zámkov. Niet sa preto čo čudovať, že historické jadro mesta bolo v roku 1996 zapísané na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Spoznáme, ako vyzerá a hlavne chutí pravá čokoládová delikatesa – Mozartova guľka a bude čas aj na individuálnu navštevu najväčšej pevnosti Strednej Európy – Hohensalzburg. Na záver dňa sa vyberieme na návštevu neďalekého zámku Hellbrunn pri Salzburgu, fakultatívne prehliadka zámku s nádherným parkom a vodnými hrami. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie. Fakultatívna večera.

2. deň:
Po raňajkách odchod do oblasti NP Berchtesgaden. Do skál vytesanou 6,5 km dlhou horskou cestou s piatimi tunelmi sa dostaneme na Obersalzberg. Výťahom sa vyvezieme do výšky 1 834 metrov, kde sa vypína bývalá čajovňa Kehlsteinhaus – Orlie hniezdo, darček k 50. narodeninám Adolfa Hitlera. Nacistický vodca však trpel závratmi, a tak tam bol iba párkrát a nikdy sa dlho nezdržal. Stala sa z neho reštaurácia a aj my, bežní smrteľníci, si môžeme vychutnávať výhľad, ktorý bol kedysi určený iba pre Führera a jeho návštevy. Navštívime mestečko Berchtesgaden. Vo večerných hodinách návrat na ubytovanie. Fakultatívna večera.

3. deň:
Raňajky. Odchod do Halleinu - pôvabného stredovekého mestečka starého 750 rokov s pamiatkovo chráneným historickým jadrom, ktoré patrí k najzachovalejším v Rakúsku. V romantických uličkách starého mesta sa prenesieme do čias, keď sa soľ  ešte nazývala ,,bielym zlatom“ – práve soľ bola komoditou, ktorá mala  významný  vplyv na rozvoj mesta, ako aj obchodu a remesiel. Dodnes zachovalou ríšou ,,bieleho zlata“ sú soľné bane -Salzbergwerk Berchtesgaden, kde si užijeme zábavu aj dobrodružstvo. Pred návratom na Slovensko navštívime pevnosť Hohenwerfen, vypínajúcej sa na skalnom výbežku, z ktorej sa nám naskytne posledný výhľad na údolie Salzach. Návrat na Slovensko v neskorých večerných hodinách (cca o 22:00 hod.).


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
2*/3* hotely/penzióne

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Autokar.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Miestneho sprievodcu v Salzburgu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 2 večere. Doplatok za miestenku. Vstupy a lanovky. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor