2-dňový adventný zájazd do Krakowa

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1330381
Cena od: 129 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

14.12.2024 2 dni First Minute 129 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Skvelý adventný poznávací zájazd do Krakowa pre 1 osobu s profesionálnym sprievodcom, luxusným autobusom a zákonným poistením CK.

Program zájazdu:
1.deň:

V skorých ranných hodinách odchod z Bratislavy nasledovať bude prejazd nástupnými miestami až do Poľska. V doobedných hodinách prídeme do Krakowa kde sa vydáte na prehliadku
mesta aj spolu s naším sprievodcom alebo v prípade záujmu si urobíte vlastný program.
Spolu so sprievodcom si pozriete exteriér kráľovského zámku Wawel, ku ktorému sa viaže legenda o drakovi, uvidíme aj Wawelskú katedrálu s možnosťou individuálnej prehliadky interiéru. Následne sa spolu prejdeme kráľovskou cestou až na hlavné námestie Rynek Glowny, ktoré patrí medzi najkrajšie stredoveké zachovalé námestia v Európe. Cestou na námestie si pozrieme mnohé ďalšie zaujímavé pamiatky, prejdeme sa ulicou Kanonicza, ktorá je najkrajšou v Krakowe, uvidíme majestátnu katedrálu sv. Petra a Pavla, nazrieme aj do Plantov, mestského parku, ktorý obopína celé staré mesto a bol vybudovaný na mieste kde v minulosti stáli mestské hradby. Uvidíme aj miesto kde bývalí pápež Ján Pavol II rád trávil svoj voľný čas a pozrieme sa aj na nádvorie Jagelovskej univerzity, úplne prvej univerzity na území Poľska a druhej najstaršej v strednej Európe.
Na hlavnom námestí Rynek Glowny si vypočujeme z veže Mariánskeho kostola hrať na trubke melódiu hejnal, ktorá je stará vyše 700 rokov, nazrieme aj do renesančnej budovy Sukienice kde dnes nájdeme množstvo obchodov so suvenírmi a s jantárom a takisto bude čas aj na posedenie pri skvelej káve alebo dobrom obede v niektorej z tradičných poľských reštaurácií.
V prípade záujmu možnosť pokračovať po Floriánskej ulici až ku Floriánskej bráne, ktorá bola v minulosti súčasťou opevnenia mestských hradieb a dnes je jedinou zachovanou bránou v meste, za bránou sa nachádza barbakan – stredoveká pevnosť, unikátna stavba vojenského inžinierstva.
Pre milovníkov umenia a histórie bude možnosť v rámci osobného voľna navštíviť múzeum princov Czartoryských, v ktorom sa nachádza veľmi bohatá zbierka obrazov a predmetov pričom najznámejším a najcennejším dielom je obraz talianskeho renesančného maliara Leonarda da Vinciho – Dáma s hranostajom.
Podvečer osobné voľno na hlavnom námestí Rynek Glowny kde sa konajú vianočné trhy.
Drevená stánky plné výrobkov od výmyslu sveta, dobré jedlo, niečo na zahriatie – varené víno tradičný Grzaniec alebo punč, nádherná vianočná výzdoba a atmosféra námestia osvetlených historických budov. Na námestí je tiež každoročne pódium kde sa koná sprievodný program v podobe koncertov a vianočných vystúpen
Večer odchod na ubytovanie.

2.deň:
Po raňajkách presun do 15 kilometrov vzdialeného mesta Wieliczka kde na vás čaká prehliadka miestnej soľnej bane, najväčšia soľná baňa v Poľsku, kde sa soľ nepretržite ťažila už od stredoveku takmer 700 rokov. Unikátny interiér bane je zapísaný do kultúrneho dedičstva UNESCO a počas takmer trojhodinovej prehliadky budete môcť obdivovať spolu s miestnym sprievodcom sochy, kaplnky, dlaždice a lustre, podzemné jazero všetko vyrobené zo soli. Prehliadka bane končí v banskom obchodíku, kde si môžete nakúpiť suveníry a doniesť domov soľ priamo z Wieliczky.
Po prehliadke Wieliczky v rámci časových možností prestávka na dobrý obed alebo kávu v miestnych reštauráciách, prípadne prechádzka v parku.
Popoludní odchod na Slovensko, príchod do Bratislavy vo večerných hodinách

Približné ceny vstupov
• Wawelské katedrála a pohrebné kaplnky – 23 zl dospelý / 16 zl študent/senior
• Mariánska bazilika – 15 zl dospelý / 8 zl študent/senior; v letných mesiacoch možnosť výstupu na vežu
• Múzeum princov Czartoryských – 60 zl dospelý / 45 zl študent/senior
• vstup do bane Vielička: 30 € - CK zabezpečuje vstupenky dopredu a sú na meno


V cene je zahrnuté:
• doprava luxusným klimatizovaným autobusom
• prehliadka Krakowa so skúseným sprievodcom
• zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté:
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 € / deň do 70 rokov, 3,80 € / deň nad 70 rokov)
• prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď.
• príplatok za jednolôžkovú izbu - 60 €
• poplatok za vstup a parkovné turistického autobusu - rozpočítané na počet miest v autobuse - 5 €
• poplatok za miestenku (môžete si určiť presné miesto v autobuse) - 5 €
• odporúčané vreckové 40 € na osobu
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod.)

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor