Poklady Krakova a okolia

Námestie pri zámku Wawel Kostol sv.Vojtecha na Hlavnom námestí, Krakov Poklady Krakova a okolia Poklady Krakova a okolia Poklady Krakova a okolia Kamenný betlehem Zámok Wavel Wawelská katedrála
Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1327917
Cena od: 219 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.05.2024 3 dni Last Minute 219 € +0 € autobusová
20.09.2024 3 dni First Minute 259,88 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
3-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Impozantný Krakov zostane vždy kultúrnym a historickým centrom, ktoré sa oplatí preskúmať z každej svetovej strany. A určite je poľskou pýchou, a to pre hradný vrch Wavel a hlavné námestie Rynek Glowny, obklopené nádhernými stredovekými stavbami. I jeho okolie si vás podmaní ako zámok Pszczyna, či soľná baňa Wieliczka. S touto časťou je spojené aj smutne známy pamätník holokaustu Osvienčim.

1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách. Prehliadka zámku Pszczyna z 19. storočia. Iba pár kilometrov od tohto krásneho zámku sa nachádza smutne známe mesto Osvienčim s koncentračnými tábormi Auschwitz I. Prehliadka jedného z táborov (cca 2 hodiny) s miestnym sprievodcom, následne pokračujeme do Krakova. Ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách sa presunieme do kráľovského komplexu Wawel, kde si pozrieme katedrálu a kráľovské hroby. Wawelská katedrála je miestnou obdobou Westminster Abbey v Londýne, odpočívajú tu najznámejší poľskí králi, spisovatelia, básnici, kňazi a aj politici. Presunieme sa do židovskej štvrti Kazimierz, ktorú preslávil aj film Schindlerov zoznam. Následne si pozrieme najväčšie a najkrajšie námestie v Krakove, Rynek Glowny, kde sa nachádza množstvo zaujímavých stavieb. Mariánsky kostol, k vežiam ktorého sa viažu dva smutné príbehy, Sukienice, miestna tržnica, kde si môžeme dodnes nakúpiť krásne suveníry. V budove tržnice sa nachádza aj kaviareň Noworolski, známa predovšetkým tým, že ju s obľubou navštevoval Lenin. Nevynecháme ani budovy Jagelónskej univerzity. Prehliadku Krakova ukončíme prechádzkou k jedinej zachovalej mestskej bráne - Floriánskej bráne. Ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Soľná baňa Vielička (UNESCO) – jedna z najväčších na svete. Čaká nás trojhodinová prehliadka, počas ktorej nás miestny sprievodca prevedie tunelmi bane a ukáže krásne vyzdobené miestnosti. Okrem iného môžeme obdivovať „krištálové“ lustre zo soli, ale nájdeme tu aj sochu Jána Pavla II. Vypočujeme si príbeh o objavení bane a zázračnom prsteni. Po týchto jedinečných zážitkoch sa vyberieme naspäť na Slovensko. Príchod vo večerných hodinách.

Ubytovanie:
2x v hoteli 3*

Stravovanie:
2x raňajky


Doprava:
autokar


Poznámka:
Garantovaný zvoz/rozvoz je v cene v mestách po trase BA, TT, PN, NM, TN, PB, ZA.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Vstup do Osvienčimu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Ostatné vstupy. Cestovné poistenie.



Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor