Neapol, Capri, Ischia

Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd Neapol, Capri, Ischia, poznávací zájazd
Destinácia: Taliansko, Kampánia (Neapol)
Kód zájazdu: 1303572
Cena od: 1 980,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

31.08.2024 8 dní First Minute 1 980,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.09.2024 8 dní First Minute 1 980,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd


Perex:
Spoznajte krásy južného Talianska od Neapola, ktoré cez svoje búrlivé dejiny vyniká neusporiadanosťou, bizarnosťou, ale i tak je očarujúce. Čaká vás talianske Versailles v podobe najväčšieho kráľovského paláca Palazzo Reale v Európe, večne zelený ostrov Ischia s termálnymi prameňmi a záhradami, Vezuv a možno aj okraj krátera, antické Pompeje vo svojom páde a sláve, rajský ostrov Capri so slávnou jaskyňou Grotta Azzurra a rozprávkové Amalfi.


Program:
1. deň:
Odchod z Bratislavy do Viedne, odlet do Neapolu, transfer na ubytovanie, večera.

2. deň:
Po raňajkách navštívime kolosálny Pallazo Reale s lesoparkom s fontánami a vodotryskami v Caserte, ktorý je označovaný ako talianske Versailles. Palác bol postavený pre márnotratného kráľa Karola III. Burbonského. So svojimi rozmermi 247 x 184 metrov, 4 veľkými nádvoriami, 34 schodišťami a vyše 1200 miestnosťami je najväčším palácom v Európe. Súčasťou komplexu je aj divadlo a množstvo krásnych sál. Veľmi slávne je gigantické centrálne schodisko, zdobené sochami a mramorom, kde sa natáčali niektoré scény z filmu Hviezdne vojny. Park obklopujúci palác má rozlohu 120 hektárov. Enormné množstvo vody, ktoré je potrebné pre zásobovanie všetkých fontán a vodných diel v ňom, je privádzané Vanvitelliho akvaduktom. Kráľovský palác s parkom a akvaduktom sú zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.  Z Caserty sa presunieme do Neapola na prehliadku centra. Spoznáme Nový hrad, Kráľovský zámok, Plebistické námestie, divadlo S. Carlos, galériu Umberta I., Radnicu a Radničné námestie Návrat na ubytovanie, večera.

3. deň:
Raňajky. Dnes na nás čaká malebný večne zelený ostrov – Ischia, ktorý je preslávený najmä vďaka viac ako stovke liečivých studených i teplých prameňov. Pozrieme si najkrajšie miesta ostrova, medzi ktorými nesmie chýbať Aragonský hrad, most Ponte di Ischia, či botanická záhrada Ravino. Návrat na ubytovanie, večera.

4. deň:
Po raňajkách sa vyberieme k sopke Vezuv, jedinej činnej sopke, nachádzajúcej sa priamo na európskom kontinente, ktorá je súčasne označovaná aj za jednu z najnebezpečnejších na svete.  Kto sa jej nezľakne, bude mať možnosť vystúpiť až na okraj krátera. Pokračovanie do antických Pompejí (UNESCO), ktoré boli kedysi starorímskym provinčným mestom na križovatke obchodných ciest a do dnešných dní prežili vďaka výbuchu sopky Vezuv. Celé mesto zasypal horúci popol, čo zaručilo zachovanie jeho pôvodného vzhľadu. Budeme obdivovať pompéznosť starovekého mesta a ohromí nás fascinujúca umelecká výzdoba najbohatších domov - nástenné maľby, bronzové a mramorové sochy a mozaiky. Prejdeme sa po Via dell´Abboundanza - niekdajšej najrušnejšej a najdlhšej ulici v meste, uvidíme pozostatky amfiteátra s kapacitou 20-tisíc divákov, či antický nevestinec. Návrat na ubytovanie, večera.

5. deň:
Dnešný deň strávime na jednom z najkrajších ostrovov Tyrhénskeho mora – Capri, ktorý je prirovnávaný k rajskej záhrade, kde slnko svieti 365 dní v roku. Okrem nádherných Augustových záhrad s výhľadom na Faraglioni (3 skaly pri južnom pobreží) a Vily Jovis (bývalá rezidencia cisára Tibéria), nás určite nadchne výlet loďou do morskej jaskyne Grotta Azzura (fakultatívne). Odraz slnečného svetla o steny jaskyne vytvára magickú modrú farbu. Návrat do hotela, večera.

6. deň:
Po raňajkách sa vyberieme do Amalfi nádhernou panoramatickou cestou cez Positano, s neopakovateľnými výhľadmi na Salernský záliv – UNESCO.  V Amalfi absolvujeme krátku prehliadku, pri ktorej nevynecháme krásnu katedrálu, kostol Chiostro di Paradiso a ďalšie zaujímavosti. Následne sa presunieme do Vietri sul Mare, mesta po stáročia presláveného svojou keramikou, ktorá zdobí aj kupolu kostola sv. Jána z 18. storočia. Návrat na ubytovanie, večera.

7. deň:
Raňajky, transfer k moru, pobyt na pláži. Návrat do hotela, večera.

8. deň:
Raňajky, transfer na letisko v Neapole, odlet do Viedne, transfer do Bratislavy.


Ubytovanie:
7x v hoteli 3*

Stravovanie:
7x polpenzia

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Autokarovú dopravu počas pobytu. 7x ubytovanie s polpenziou v hoteli 3*, Miestneho sprievodcu v Pompejách. Prepravu trajektom na ostrov Capri. pPepravu trajektom na ostrov Ischia. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Poznámka:
Zmena odletových miest, letových časov a programu vyhradená.

Doprava:
Letecky

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor