Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa

Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1336883
Cena od: 641 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.09.2024 4 dni First Minute 641 € +0 € odlet: Budapešť letecká
23.10.2024 4 dni First Minute 702 € +0 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Program:
1.deň

Odlet do Pisy, stretnutie so sprievodcom na letisku v Pise.
Prílet do Pisy, spoločný transfer do hotela v Pise. Ubytovanie a začíname so spoznávaním Pisy.
Pisa, mesto známe najmä pre svoju (takmer 60 m vysokú) šikmú románsku vežu (Torre Pendente), ktorá je jedným zo symbolov Talianska. Srdce mesta: Námestie zázrakov = Piazza dei Miracoli (od r. 1987 zapísané na zoznam UNESCO) s katedrálou Duomo Santa Maria Assunta (11. stor.) a krstiteľnicou (Battistero; 12. stor.) sv. Jána (najväčšia krstiteľnica v Taliansku); neďaleko sú zvyšky rímskych kúpeľov a jeden z najkrajších cintorínov na svete Camposanto. Je možnosť zájsť si aj do múzeí, Museo delle Sinopie či Museo dell'Opera del Duomo Všetko si spolu prejdeme a urobíme netradične „tradičné“ fotky so šikmou vežou. Individuálny program.

2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na železničnú stanicu, odchod do mesta La Spezia a začiatok spoznávania Cinque Terre.
Ligúria. Cinque Terre (národný park; UNESCO). Drobné farebné dedinky medzi kopcami a lánmi viníc či olív. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. Jedna „chutnejšia“ ako druhá. Každý z nás si zamiluje inú. Monterosso al mare (najväčšia); má najkrajšiu pláž. Pokiaľ chcete len a len oddych pri mori, potom je toto tá najlepšia voľba (nenechajte si ujsť možnosť člnkovať sa). Vernazza (najmiernejšie pobrežie); akoby tu zastal čas... cítite sa ako v stredoveku.  Corniglia (najvyššia); 100 m n. m. Je jediná, čo nie je priamo pri mori, musíte vyšľapať „zopár“ schodov. Vinice vám spríjemnia cestu hore. Manarola (najstaršia); bola vcelku izolovaná od ostatných, čo dokazuje špecifický manarolský dialekt. Je známa ako rybárska dedina a rybolov živí väčšinu ľudí (zásobujú podniky po celom pobreží). Rimaggiore (najkrajšia); tu sú tie najfarebnejšie domčeky; to je to miesto, kde urobíte tzv. ikonické fotky z Cinque Terre, ktoré poznáte z bedekrov a katalógov. Miestna architektúra je najzachovalejšia. Dedinky nie sú dostupné autom, ani autobusom.  Pohybovať sa po Cinque Terre sa budete pešo a vlakom.
V podvečerných hodinách návrat do Pisy a voľný program

3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na železničnú stanicu, odchod do mesta Florencie a začiatok spoznávania tohto nádherného mesta.
Kolíska talianskej renesancie, hlavné mesto umenia v Európe; mesto spojené s famóznymi menami stredoveku, napr. Botticeli, Dante, Galileo, Michelangelo, Machiavelli, Mediciovci... mesto umelcov, spisovateľov, filozofov. Spoločná vychádzka mestom, ktorá bude trvať zhruba 6 hodín (s prestávkami na jedlo, kávu či pohár vína); centrum mesta je relatívne malé, ale je to jedno veľké múzeum. Tvoria ho dve významné námestia: Piazza del Duomo s najvýraznejšou dominantou a symbolom Florencie, katedrálou Santa Maria del Fiore s majestátnou kupolou a farebnou novogotickou fasádou, so zvonicou a krstiteľnicou (najstaršia budova v meste) s prekrásnymi stropnými mozaikami (keď zvládneme vyjsť 463 schodov hore, odmenou nám bude úžasný výhľad na celú Florenciu a fotky, ktoré vám budú navždy pripomínať tento zážitkami nabitý výlet); na Piazza del Duomo je aj múzeum Museo dell´Opera del Duomo, kde sú uložené cenné umelecké diela, napr. Michelangelova „Pieta“. Pár krokov od Piazza del Duomi, krížom cez bočné uličky je  Piazza della Signoria (občianske srdce mesta) s Palazzo Vecchio (ozdobený 95 m vysokou vežou s cimburím a hodinami); pred jeho vchodom sa nachádza jedna z mnohých napodobenín Michelangelovho Dávida, ale aj Loggia della Signoria (terasa z dych berúcimi sochami), ba i freska starovekej Bratislavy s názvom Pressburg (aj tuná sa dá vyjsť 300 schodov a pohľad na Florenciu je boží). Hneď vedľa je najvýznamnejšia florentská galéria Galleria degli Uffizi (s rozsiahlou zbierkou svetového renesančného umenia; napr. Botticelli; Tiziano; Carravagio... a mnohí iní, nielen talianski umelci) či slávnou kaviarňou Rivoire. Keď prejdeme nádvorím galérie, po pravej strane zbadáme most Ponte Vecchio, ktorý určite nevynecháme  (najstarší a najužší most ponad rieku Arno) s obchodíkmi z 13. storočia, ktorý prežil povodne, vojny či občianske nepokoje a dnes patrí k symbolom Talianska.  Na jeho opačnej strane je časť Oltrarno, kde určite musíme zájsť na Piazzale Michelangelo (Michelangelovo námestie), nielen preto, že námestíčku dominuje ďalšia napodobenina Dávida (originál je v Galleria dell´Accademia), ale najmä pre neopísateľný pohľad na všetky dominanty Florencie. Náš okruh mestom ukončíme v kostole Santa Croce, kde je pochovaný Galileo, Michelangelo a Machiaveli. V podvečerných hodinách návrat do Pisy a voľný program.

4.deň
Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet z Pisy.

V cene je zahrnuté:
Spiatočná letenka do/z Pisy
1 ks príručnej batožiny v rozmeroch 55x40x20cm, do 10kg a 1ks malej príručnej batožiny v rozmeroch max. 40x20x20cm/osoba
Všetky letiskové a palivové poplatky
Online check-in
Ubytovanie na 3 noci v dvojlôžkovej izbe v 3* hoteli s raňajkami
v Pise
Transfery letisko - hotel - letisko
Cinque Terre karta (vstup do NP Cinque Terre)
Slovenský sprievodca CK počas celého poznávacieho pobytu
Poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
Komplexné cestovné poistenie
Miestne poplatky - city tax (vo výške 2-3€/os./noc) splatné priamo na recepcii hotela
Batožina do podpalubia
Miestna doprava v Pise a Florencii
Vstupy do pamiatok a múzeí - platba fakultatívne na mieste
Manipulačný poplatok pre sprievodcu
20€/osoba, platí sa v hotovosti na mieste sprievodcovi
Vlakové transfery Pisa - Florencia - Pisa a Pisa - La Spezia - Pisa
cca.30€úosoba - kúpu lístkov zabezpečí sprievodca priamo na mieste

Aktuality

Balíte sa na dovolenku

17.5.2011 -  Pripravili sme pre vás interaktívny zoznam vecí, ...

BANNER: Nezabudnite zabaliť na dovolenku

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,14 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,70 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť viac

↑ Nahor